/ Przepisy / Sola w pomidorowo-serowej skórce

Opis przygotowania

W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony pieprz. Blachę piekarnikową wyłożyć folią aluminiową i cieniutko posmarować odrobiną płynnego masła. Na tak przygotowanej blaszce ułożyć ryby, po czym posmarować je maślano-cytrynową miksturą.

Pomidory i cebulę drobno pokroić, następnie wymieszać ze sobą, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić kolendrą, kminem rzymskim i tabasco. Pomidorową kołderkę równomiernie ułożyć na rybnych filetach. Na wierzch dać tarty ser żółty zmieszany z rozdrobnionym chlebem.

Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 15 minut (piec, aż ryba będzie miękka i da się ją łatwo dzielić widelcem).

Podawać z brukselką - ugotowaną „al dente", a następnie lekko podsmażoną w oliwie z dodatkiem czosnku i papryczki chili.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 89
Ewa gotuje - odc. nr 89

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w chrupiącej pomidorowo-serowej...

 

Podobne przepisy

Lomo saltado

Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!

Golonki z indyka w sosie BBQ

W stylu tex-mex!

Risotto z prawdziwkami

Kuchnia włoska dla wegetarian!

Ziemniaki z sosem pomidorowym

W stylu hiszpańskim;-)

Wróć do listy przepisów