Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sola w pomidorowo-serowej skórce

Opis przygotowania

W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony pieprz. Blachę piekarnikową wyłożyć folią aluminiową i cieniutko posmarować odrobiną płynnego masła. Na tak przygotowanej blaszce ułożyć ryby, po czym posmarować je maślano-cytrynową miksturą.

Pomidory i cebulę drobno pokroić, następnie wymieszać ze sobą, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić kolendrą, kminem rzymskim i tabasco. Pomidorową kołderkę równomiernie ułożyć na rybnych filetach. Na wierzch dać tarty ser żółty zmieszany z rozdrobnionym chlebem.

Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 15 minut (piec, aż ryba będzie miękka i da się ją łatwo dzielić widelcem).

Podawać z brukselką - ugotowaną „al dente", a następnie lekko podsmażoną w oliwie z dodatkiem czosnku i papryczki chili.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 89
Ewa gotuje - odc. nr 89

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w chrupiącej pomidorowo-serowej...

 

Podobne przepisy

Sztuka mięsa inaczej

Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować m ...

Schab kresowy

Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...

Kotlet po chorwacku

Zagrebački Odrezak...

Gołąbki w żurku

W osolony wrzątek wrzucić główkę kapusty, obrawszy ją uprzednio z wierzchnich zielony ...

Wróć do listy przepisów