/ Przepisy / Cukierek z dorszem i warzywami

Opis przygotowania

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa (wcześniej pokroić je na kawałki). Wycisnąć sok z limonki. Wlać oliwę. Wymieszać.

Na papier do pieczenia nałożyć trochę mieszanki jarzynowej. Na warzywach umieścić kawałek dorsza. Oprószyć solą i pieprzem. Przykryć porcją warzyw i szczelnie zawinąć (końce związać dratwą). Tak działać do wyczerpania składników.

Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C. Podawać z ryżem i sosem pietruszkowym.

Ryż przesmażyć na patelni, na mocno rozgrzanej oliwie. Gdy ziarenka staną się szkliste, zalać wodą, przyprawić solą i kurkumą. Wymieszać i gotować do miękkości. W razie potrzeby dolać wody.

Czosnek rozgnieść z solą w moździerzu. Wsypać drobno posiekaną pietruszkę. Wlać oliwę. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 271
Ewa gotuje - odc. nr 271

Są tacy, którzy na rowerze jeżdżą przez cały rok. Ewa Wachowicz woli jednak,...

 

Podobne przepisy

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Wróć do listy przepisów