/ Przepisy / Dorsz na bloku solnym

Opis przygotowania

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Na rybie ułożyć trochę koperku i plasterki cytryny.

Umieścić na rozgrzanych blokach solnych i piec przez 15-20 minut (najlepiej pod przykryciem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Wędzony łosoś i halibut

Ryby z domowej wędzarni!

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Fish pie

Zapiekanka po angielsku;-)

Sałatka z karpiem

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Wróć do listy przepisów