/ Przepisy / Panczkraut

Opis przygotowania

Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach. Kapusty nie odcedzać – powinna być kwaśna. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i na wolnym ogniu wysmażyć na skwarki.

Ziemniaki odcedzić. Dodać skwarki – wraz z wytopionym tłuszcze (część skwarków zostawić do dekoracji). Utłuc. Wymieszać z ugotowaną kapustą.

Przed podaniem okrasić skwarkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 259
Ewa gotuje - odc. nr 259

Odcinek inspirowany kuchnią śląska - Ewa pokaże, jak przyrządzić oberibę,...

 

Podobne przepisy

Pstrąg na parze

Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po ...

Pierś kacza w sosie śliwkowym

Ziarna kolendry rozgnieść w moździerzu. Skórkę na kaczych piersiach naciąć...

Tortilla de patatas

W hiszpańskim stylu;-)

Krokiety z fetą i szpinakiem

Idealne na wege obiad!

Wróć do listy przepisów