Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Makrela na wieszaku

Opis przygotowania

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem. Do środka włożyć masło, plastry cytryny i natkę pietruszki.

Ryby umieścić na wieszaku do grillowania („brzuszkiem” do góry) i opiekać pod przykryciem przez 15-20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Łosoś w cieście francuskim

Z pieczarkami i szpinakiem;-)

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Dorsz po norwesku z sosem jajecznym

Podany z purée ziemniaczanym i kalafiorem romanesco...

Wróć do listy przepisów