
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Na patelnię wlać oliwę, podgrzać. Wrzucić makaron. Dorzucić pokrojone pomidory suszone. Wymieszać.
Do miseczki wybić jajka, roztrzepać. Dodać zioła prowansalskie, przyprawić solą oraz pieprzem. Wlać do makaronu. Wymieszać. Gdy jajka lekko się zetną, wyłożyć na głęboki talerz. Dodać rukolę oraz płatki sera koziego.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na potrawy dla nastolatków. Zacznie od...
Jeść po krakowsku znaczy tyle, co smacznie i do syta!
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej mąk ...
Kacze piersi naciąć od strony skóry - tak, by powstała ukośna, centymetrowa kratka. N ...
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...