/ Przepisy / Szaszłyki wołowe

Opis przygotowania

Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić papryką słodką i ostrą oraz roztartym w dłoniach tymiankiem. Skropić oliwą. Wymieszać. Zalać winem. Dorzucić cebule. Wymieszać, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny. Przed pieczeniem wyjąć, by mięso wróciło do temperatury pokojowej.

Kawałki pokrojonej wołowiny nabić na szpadki, przekładając małymi cebulami. Upiec nad ogniskiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 251
Ewa gotuje - odc. nr 251

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...

 

Podobne przepisy

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Gicz w warzywach i podpiwku

Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.

Antrykot z rusztu

Stek marynowany w chili, czosnku, oliwie i rozmarynie;-)

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Wróć do listy przepisów