Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Dorsz na parze

Opis przygotowania

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny (najlepiej ze skórką). Filety podzielić na mniejsze kawałki, ułożyć w koszyczku do gotowania na parze i wstawić nad gorącą wodę. Podawać z masłem czosnkowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 208
Ewa gotuje - odc. nr 208

Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...

 

Podobne przepisy

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Ceviche z pstrąga

Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)

Grillowane roladki z pstrąga

Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Wróć do listy przepisów