
Pier¶ pokroić w drobn± kostkę. Przełożyć do miski. Dodać drobno posiekan± cebulę. Wybić jajka. Zetrzeć ser – na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez, m±kę, posiekany czosnek oraz natkę pietruszki i szczypiorek. Przyprawić curry, sol± i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Powstał± masę nabierać łyżk± i smażyć na gor±cym oleju – podobnie jak placki ziemniaczane. Przed podaniem ods±czyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać z surówk± z pora.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa podpowie, jak zrobić doskonał± zupę z… Jasia. Na...
Żeberka przyprawić sol±, pieprzem i papryk± (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...
Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...
Grecka klasyka na polskim stole;-)
Wytrawna tarta znad Loary...