
Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać drobno posiekaną cebulę. Wybić jajka. Zetrzeć ser – na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez, mąkę, posiekany czosnek oraz natkę pietruszki i szczypiorek. Przyprawić curry, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Powstałą masę nabierać łyżką i smażyć na gorącym oleju – podobnie jak placki ziemniaczane. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać z surówką z pora.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa podpowie, jak zrobić doskonałą zupę z… Jasia. Na...
Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...
Klasyk z Francji;-)
Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...
Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...