Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cukinie faszerowane

Opis przygotowania

Przygotować farsz. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać mięso mielone. Przyprawić ziołami prowansalskimi. Wymieszać i smażyć przez kilka minut.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę i dorzucić na patelnię. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przesmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia. Dorzucić posiekaną kolendrę i natkę pietruszki.

Cukinie umyć. Jedną przekroić wzdłuż na pół, drugą pokroić w plastry przypominające gotowe sushi. Z cukinii przekrojonej na pół wydrążyć pestki, z krążków wyciąć środki. Warzywa napełnić farszem i ułożyć na blasze lub w naczyniu do zapiekania.

Oprószyć tartym parmezanem. Zapiec w piekarniku (20 minut, 180 st. C, pod koniec włączyć funkcję grillowania).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 221
Ewa gotuje - odc. nr 221

„Bohaterką” kolejnego odcinka „Ewa gotuje” będzie...

 

Podobne przepisy

Eskalopki w sosie miodowo-musztardowym

Z colesławem z czerwonej kapusty!

Glazurowane skrzydełka z rusztu

Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...

Sznycle ziemniaczane z kaszanką

Wyglądają jak kotlety, a w środku kartofle i... kiszka;-)

Wróć do listy przepisów