W garnku rozpuścić masło, wsypać kaszę, przesmażyć. Następnie zalać wodą (płynu powinno być 2 „palce” nad kaszą). Posolić i gotować do miękkości na małym ogniu – przez około 20 minut. Mieszać od czasu do czasu, by kasza się nie przypaliła. Podawać udekorowane posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...
Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...
Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...