Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pucharek z awokado

Opis przygotowania

Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnieść widelcem na miazgę, połączyć ze śmietanką. Daktyle drobno posiekać, połączyć z masą awokadowo-śmietankową. Przełożyć do 2 pucharków (z tych składników wychodzą 2 porcje) i wstawić do lodówki na około 2 godziny - jeśli śmietana była zimna, a taka najlepiej się ubija, gotowy deser chłodzimy znacznie krócej. Udekorować biszkoptami i wiórkami czekolady.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 114
Ewa gotuje - odc. nr 114

Ziołowa ryba w śmietanie pieczona, deser z awokado Tym razem w „Ewa...

 

Podobne przepisy

Brownie

Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)

Eklery z bitą śmietaną

Na niebiesko i na rózowo!

Deser bezowo-kokosowy

Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...

Wuzetka

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...

Wróć do listy przepisów