Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszać z serkiem i 1/3 żelatyny.
Masę truskawkową połączyć z pozostałą żelatyną. Połowę wylać do foremek na babeczki, odstawić do wystudzenia. Przykryć masą serową i zostawić w lodówce - najlepiej na całą noc. Podawać udekorowane miętą i truskawkami.
Zamiast kilku babeczek można zrobić jedną dużą babę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pulpeciki z cielęciny z sosem koperkowym, babka truskawkowa na zimno z...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do m ...
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...
Wypiekane w specjalnej, metalowej formie...