Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego masła. Następnie dodać mąkę, sodę, mleko, kakao, cynamon i dżem. Na samym końcu delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek (ze szczyptą soli).
Piec przez około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu pokryć lukrem (sok z cytryny utarty z cukrem pudrem).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Szynka świąteczna, carpaccio z buraczków i babka cud. Tuż przed Niedzielą...
Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...
Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gorącą wodą. O ...
Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...