
Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na cienkie ciasto i wyciąć ciasteczka - foremką w kształcie kwiatka. Upiec na złoty kolor (180 st. C).
Przygotować krem. Żółtka ubić na parze z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wystudzić, zmiksować z masłem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i spirytusem.
Ciasteczka po wystudzeniu zlepić kremem. Wierzch udekorować kremem, robiąc kółko lub rozetkę (używamy szprycy). W środek włożyć wisienkę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ryba w sosie słodko-kwaśnym, ciasteczka z wisienką. Tym razem Ewa Wachowicz...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...
Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...
Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. Mąkę ostrożnie p ...