
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - na przemian. Na samym końcu podzielić ciasto na dwie połowy, do części wmieszać kokos, do drugiej części mak. Przelać do foremek natłuszczonych masłem. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 st. C przez około 40 minut. Posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz gotuje tradycyjną wielkanocną zupę chrzanówkę lub, jak mówią...
Bez glutenu i bez laktozy - na mleku roślinnym, dla wegan!
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnie ...
Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...
Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować...