Kalafior podzielić na różyczki. Wrzucić do miksera. Dodać majonez i śmietanę. Przypra ...
Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić cukrem. D ...
Fantastyczny dodatek do mięs!
W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.
Na occie winnym!
Znakomity dodatek do wędlin!
Z warzywami;-)
Oliwki odcedzić z zalewy, przełożyć do miski, dodać mozzarellę (najlepiej w kulkach). ...
Ser kozi pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać oliwki odsączone z zalewy i or ...
W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki ło ...
Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie (nie wolno przypalić). Dodać warzyw ...
Królika i golonkę gotować do miękkości wraz z warzywami i suszonymi grzybami (przypra ...
Kaszę podsmażyć w garnku na odrobinie masła, zalać wodą (dwa palce nad kaszą). Ugotow ...
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić d ...
Kaszankę naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szczelni ...
Przygotować kanapkę z masłem, chlebem i szynką. Pokroić na małe, kwadratowe lub prost ...
Do miksera wrzucić rozdrobnione mięso z indyka, dodać musztardę, majonez, ser i czosn ...
Dzieciaki uwielbiają te placuszki!
Smażone w jajku;-)
Na przystawkę lub drugie danie...
Doskonale smakują ze szklanką zimnego mleka!
Pisanki z... galarety!
Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...
Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...
Mięso umyć i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...
Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią bura ...
Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...
Drożdże wymieszać z łyżką ciepłego mleka, szczyptą cukru, solą i łyżeczką mąki. Gdy p ...
Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tark ...
Przygotować farsz. Jajka ugotować na twardo. Grzyby podsmażyć, doprawić solą i pieprz ...
Ugotować bulion warzywny (może być z kostki, do risotto dla 4 osób potrzeba około 2 l ...
Jajko, sok z cytryny, musztardę, pieprz, cebulę i śmietanę zmiksować. Stopniowo wlać ...
Świeżo tarty, na occie jabłkowym!
Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić ...
Śledzie wyjąć z kubełka, przełożyć na sito. Jeśli są bardzo słone, włożyć je do zimne ...
Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...