W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki łososia.
Dodać cząstki mandarynki. Na drobnej tarce zetrzeć skórkę z grejpfruta (niezbyt dużo), cytryny i pomarańczy. Z cytryny wykroić filety, wszystko dodać do miski.
Z grejpfruta i pomarańczy wycisnąć sok. Wlać do miski. Wymieszać i udekorować posiekaną kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprasza Nas na oliwkową ucztę. Przygotuje pyszne przekąski...
Idealne śniadanie przed wyjściem w góry!
Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...
Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...