Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czosnek. Wymieszać. Dodać kaszę. Przesmażyć. Zalać piwem. Odparować, mieszając od czasu do czasu, by pęczak się nie przypalił.
Zalać gorącym wywarem jarzynowym. Gotować do miękkości, dolewając wywaru w razie potrzeby. Pilnować, by kasza nie przywarła do dna. Na samym końcu przyprawić solą do smaku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....
W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.
omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...
Fantastyczny dodatek do mięs!
Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią bura ...