Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bakłażan z rusztu

Opis przygotowania

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekroić wzdłuż na pół i podawać z dipem czosnkowym. Można udekorować miętą.

Dip czosnkowy. W miseczce wymieszać jogurt, listki mięty, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 193
Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

Krupnik gryczany

Klasyka nieco inaczej, bo bez glutenu...

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Zielona szakszuka z awokado

Na śniadanie lub szybki lunch!

Wróć do listy przepisów