/ Przepisy / Smalec gęsi z gruszką

Opis przygotowania

Podczas pieczenia gęsi wytapia się sporo tłuszczu, który warto wykorzystać. Można użyć go do smażenia lub na jego bazie przygotować smarowidło do chleba.

Gruszkę i czosnek upiec (najlepiej przy okazji pieczenia gęsi). Zmiksować z gęsim smalcem - tłuszcz powinien mieć temperaturę pokojową. Schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 200
Ewa gotuje - odc. nr 200

W kolejnym programie "Ewa gotuje" mamy jubileusz - to już dwusetny odcinek!...

 

Podobne przepisy

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Śledzie w oleju dyniowym

Z orzechami i suszonymi śliwkami!

Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowym

Solidna porcja białka i witamin!

Pasta z makreli

Cebulę obrać, zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem. Dorzucić makrelę (pozbawioną skó ...

Wróć do listy przepisów