Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Marchewkę ugotować, obrać i również zetrzeć na tarce. Kiszony ogórek pokroić w kostkę. Buraka ugotować lub upiec i zetrzeć na tarce.
Ugotowane białko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ułożyć warstwami w tortownicy. Najpierw cebulę, następnie połowę ziemniaków, marchewkę, połowę majonezu, ogórki, buraki, kukurydzę, resztę ziemniaków, białko i resztę majonezu. Wierzch posypać rozkruszonymi żółtkami.
Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem odcinek warzywny. Pani Ewa przygotuje tort jarzynowy oraz zupę...
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...
Afrykańska odpowiedź na bliskowschodnią szakszukę;-)
Smak Meksyku!
Do pieczenia domowego chleba należy zabrać się 4, a nawet 5 dni wcześniej, bowiem tyle czasu zajmuje zrobienie zakwasu żytniego.