
Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Marchewkę ugotować, obrać i również zetrzeć na tarce. Kiszony ogórek pokroić w kostkę. Buraka ugotować lub upiec i zetrzeć na tarce.
Ugotowane białko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ułożyć warstwami w tortownicy. Najpierw cebulę, następnie połowę ziemniaków, marchewkę, połowę majonezu, ogórki, buraki, kukurydzę, resztę ziemniaków, białko i resztę majonezu. Wierzch posypać rozkruszonymi żółtkami.
Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem odcinek warzywny. Pani Ewa przygotuje tort jarzynowy oraz zupę...
Mięso umyć i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...
Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...
Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...