/ Przepisy / Pasta z bakłażana

Opis przygotowania

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wydrążyć miąższ, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Wymieszać z pastą sezamową, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sokiem z cytryny i jogurtem. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować miętą. Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami (marchewką, ogórkiem itp.).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 193
Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami

Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!

Marchewka z groszkiem

Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Wróć do listy przepisów