Oliwki zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Dodać drobno pokrojoną ostrą papryczkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę pietruszki, sól, ocet balsamiczny i oliwę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać – do uzyskania jednolitej masy – i odstawić do lodówki. Tapenadę najlepiej przygotować na dzień przed spożyciem. Podawać z grzankami z bagietki lub ciabaty, ew. ze świeżym pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po raz kolejny Ewa zaprasza na potrawy kuchni hiszpańskiej. Zrobi tapenadę...
Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią bura ...
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...
Kapusta chińska na ciepło;-)
Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...