/ Przepisy / Krem z ziemniaków i pora

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kawałek pora umyć i posiekać w półplasterki. Warzywa przełożyć do garnka. Zalać wywarem i ugotować.Gdy ziemniaki zaczną się rozpadać, zupę zmiksować. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.Nałożyć do miseczki. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Na środku zrobić kleks gęstej śmietany i ułożyć plastry wędzonego łososia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 407
Ewa gotuje - odc. nr 407

Jesienią polskie ziemniaki są najsmaczniejsze, więc nie może ich zabraknąć...

 

Podobne przepisy

Jarzynówka

W stylu włoskiej minestrone...

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Wróć do listy przepisów