Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z ziemniaków i pora

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kawałek pora umyć i posiekać w półplasterki. Warzywa przełożyć do garnka. Zalać wywarem i ugotować.Gdy ziemniaki zaczną się rozpadać, zupę zmiksować. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.Nałożyć do miseczki. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Na środku zrobić kleks gęstej śmietany i ułożyć plastry wędzonego łososia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 407
Ewa gotuje - odc. nr 407

Jesienią polskie ziemniaki są najsmaczniejsze, więc nie może ich zabraknąć...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Wróć do listy przepisów