Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa na winie

Opis przygotowania

Bulion zagotować, dodać wino i gałkę muszkatołową. Śmietankę wymieszać z żółtkami. Wlać do garnka. Podgrzać, ale uważać, by nie zawrzało. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę podawać z grzankami i posiekanym szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonych warzyw

Z karmelizowanymi gruszkami;-)

Zupa orzechowa

Na rosole;-)

Orientalny krem z dyni

Dynię pokrój na kilka kawałków. Oczyść z pestek, lecz nie obieraj ze skóry. Przełóż d ...

Grochówka strażacka

Jeśli robimy obiad dla strażaka, grochówka jest pozycją obowiązkową!

Wróć do listy przepisów