Do ciepłego wywaru wrzucić obrane i drobno pokrojone warzywa (oprócz ziemniaków). Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz lubczykiem. Kaszę przelać wrzątkiem na sicie i wrzucić do garnka. Dodać opaloną cebulę i ugotować do miękkości, przy czym mniej więcej w połowie dorzucić jeszcze pokrojone w kostkę ziemniaki.
Doprawić solą i pieprzem. Podawać okraszone skwarkami. Udekorować posiekaną pietruszką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa opowie o kuchni Zagłębia Dąbrowskiego. A że prawdziwy,...
Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...
Pomysł ponoć francuski, przepis na 100% polski;-)
W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić marchewkę...
Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...