W garnku rozgrzać masło i oliwę. Wrzucić i przesmażyć pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Po chwili dodać posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, zalać wywarem z kurczaka, wrzucić koper i ugotować al dente. Pod koniec dorzucić brukselkę i gotować do miękkości.
Koper wyjąć. Zupę zabielić śmietaną (wcześniej ją zahartować). Zdjąć z ognia i dorzucić posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkową...
Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.
Na jesień i zimę;-)
Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...