
W garnku rozgrzać masło. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażyć. Wlać wywar, przykryć i ugotować. Dorzucić pokrojone w plastry rzodkiewki i pod przykryciem gotować jeszcze przez 10 minut.
Serek dodać do śmietany. Wymieszać. Zahartować gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Pod koniec przyprawić pieprzem.
Podawać w kubku. Udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...
Rosół na orientalną nutę...
Wszystkie składniki marynaty połączyć. Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zamaryno ...
Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...
Dynię pokrój na kilka kawałków. Oczyść z pestek, lecz nie obieraj ze skóry. Przełóż d ...