
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, podsmażyć na maśle i zalać wodą, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Przykryć i gotować przez 30 minut.
Następnie dodać ogórki starte na grubej tarce, wodę z kiszenia oraz kaszę jaglaną (najpierw przelać wodą na sicie, aby nie była gorzka). Dorzucić czosnek przeciśnięty przez praskę i gotować przez 15 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z koperkiem i kleksem kwaśnej śmietany.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od przyrządzenia błyskawicznego...
Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...
Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...
Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...
Z jajem przepiórczym i wędzonym łososiem!