Masło rozgrzać w garnku, wrzucić mięso i podsmażyć. Gdy zacznie się rumienić, dodać startą marchewkę i posiekaną cebulę oraz pokrojony w półplasterki kawałek pora. Wymieszać.
Po chwili wlać rosół. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem oraz słodką papryką. Wsypać ryż i gotować przez 10-15 minut.
Następnie dorzucić pokrojoną kapustę i gotować jeszcze przez kwadrans.
Po tym czasie dodać pokrojone pomidory z puszki (wraz z zalewą) oraz przecier. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerzu udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zajmie się dekonstrukcją tradycyjnych gołąbków! Zamiast farszu...
Podudzia umyć, włożyć do garnka. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą...
Z melonem i papryką;-)
Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)
Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzuc ...