Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Bakłażany zapiekane z fetą

Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...

Sernik na jogurcie

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno (można dać szczyptę soli) i utrwal ...

Papryka faszerowana fetą

Dla wegetarian;-)

Pstrąg z rusztu

Z pomarańczą;-)

Sałata lodowa błyskawiczna

Naprawdę szybko się ją robi!

Torcik z jagodami

Borówki w galaretce!

Knedle z morelami

Marillenknödel!

Krem z ziemniaków

Kartoffelsuppe;-)

Jabłkowy przysmak

Na biszkoptach!

Jagnięcina i karkówka z grilla

Solidna porcja mięsiwa...

Paprykowy krem z pomarańczą

Na ciepło i jako chłodnik;-)

Sałata lodowa z cukinią

Kabaczek w sałatce;-)

Placki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...

Serownik-murzynek

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem d ...

Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , dł ...

Babeczki truskawkowe

Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić ...

Pulpety w sosie koperkowym

Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...

Indyk w rozmarynie

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem przeci ...

Tort komunijny chałwowy

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...

Keks

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...

Naleśniki ze szpinakiem

Dla wegetarian!

Ciasteczka z marchewki

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z pros ...

Szaszłyki z grilla

Mięso umyć i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...

Babeczki z makiem i kokosem

Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...

Sułkowicka "krzonówka"

W niewielkiej ilości wody ugotować mięso z łopatki, żeberka wieprzowe wędzone i wędzo ...

Babka cud

Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego mas ...

Carpaccio z buraczków

Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią bura ...

Szynka na święta

Mięso natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić świeżo zmielonym ...

Cantuccini

Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać mąkę z pr ...

Wołowina po toskańsku

Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Mięso pokroić w dość dużą kost ...

Blok czekoladowy

Tabliczkę czekolady rozkruszyć. Mleko w proszku przesiać przez sitko. Posiekać około ...

Polędwiczki w miodzie

Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek ...

Ciasteczka z wisienką

Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na ...

Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki ...

Ciasto z kremem orzechowym

Suszone śliwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódką, zakręcić i zostawić na 24 ...

Kogut w śmietanie duszony

Koguta podzielić na kawałki, oprószyć solą i grubo mielonym pieprzem, zostawić na pół ...

Karnawałowe rurki z kremem

Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...

Śledź pod pierzynką

Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...

Ciasteczka 3-kolorowe

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do d ...

Gołąbki w żurku

W osolony wrzątek wrzucić główkę kapusty, obrawszy ją uprzednio z wierzchnich zielony ...

poprzednia| 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | następna | stron: 44