Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sandacz na makaronie z cukinii

Opis przygotowania

Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1  1/2  cm. Ugotować al dente. Przed podaniem usmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor.

Cukinie pokroić na paseczki na mandolinie. Fenkuł pokroić w drobną kostkę. Przyprawić i wszystko razem przesmażyć na klarowanym maśle.

Z grejpfruta wykroić filety, rozdrobnić, lekko posolić, dolać oliwę, dodać drobno posiekaną świeżą kolendrę.
Z sandacza wykroić filety, przyprawić solą i pieprzem, natrzeć oliwą i odstawić na 10 minut. Usmażyć z obu stron na klarowanym maśle - najpierw przez 3-4 minuty skórą do dołu, następnie obrócić i dosmażyć. Masło można aromatyzować tymiankiem lub czosnkiem. Rybę można też ugotować na parze.

Cukinię z fenkułem przełożyć na talerz, nałożyć 2-3 filety z sandacza, dookoła ułożyć topinambur. Udekorować sosem z grejpfruta i kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 169
Ewa gotuje - odc. nr 169

W tym odcinku sandacz z cukinią i piramida limonkowa na deser

 

Podobne przepisy

Tarta z makrelą

Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić...

Sola na parze z salsą pomidorową

Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...

Makaron z grzybami i suszonymi pomidorami

Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...

Grzybowy crème brûlée

Inspirowany klasycznym deserem francuskim;-)

Wróć do listy przepisów