/ Przepisy / Zupa z brukwi

Opis przygotowania

Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzucić czosnek, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ugotować. Wyjąć mięso lub kości. Zupę zmiksować. Na talerzu udekorować odrobiną startej brukwi. Podawać z grzankami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 171
Ewa gotuje - odc. nr 171

Tym razem: zupa z brukwi, gęsina i rogale.

 

Podobne przepisy

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Vichysoisse

Ziemniaczany przysmak z francuskiego kurortu...

Jarzynówka

W stylu włoskiej minestrone...

Zupa na ogórkach zielonych

Z gruntu znakomita;-)

Wróć do listy przepisów