Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata lodowa słodko-kwaśna

Opis przygotowania

Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cząstki pomidora i pokrojoną w kostkę paprykę.

Do dżemu malinowego dodać ocet balsamiczny i sól (ewentualnie nieco pieprzu). Na końcu dolać oliwę. Wymieszać i polać sałatę - tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 164
Ewa gotuje - odc. nr 164

W tym odcinku indyk z rodzynkami i rozmarynem, sałata lodowa słodko kwaśna,...

 

Podobne przepisy

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Surówka z pora

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...

Sałatka makaronowa z kurczakiem

Sprawdzona receptura na spotkanie świąteczne!

Wróć do listy przepisów