Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata z dresingiem figowym

Opis przygotowania

Sałaty przełożyć do miski, dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Musztardę połączyć z syropem z fig i octem balsamicznym (syrop z fig można zastąpić sokiem z malin). Przyprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę. Wymieszać. Polać sałatę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 166
Ewa gotuje - odc. nr 166

W tym odcinku: żeberka w coli, kapusta a na deser placek z brzoskwinia...

 

Podobne przepisy

Pikle fasolkowe

Z fasolki szparagowej...

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Sałatka z winegretem wasabi

Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Wróć do listy przepisów