Masło roztopić w rondelku. Wrzucić wątróbkę, wlać sos sojowy, wymieszać, przykryć i na wolnym ogniu dusić przez 15 minut.
Niedużą formę keksową wyścielić folią spożywczą. Dno i boki wyłożyć herbatnikami.
Wątróbkę zmiksować, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć do foremki z ciasteczkami. Posypać uprażonymi i lekko przesiekanymi orzechami laskowymi. Wstawić do lodówki, by pasztet zastygł.
Przed podaniem udekorować świeżym oregano.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia podróże, Boże Narodzenie zawsze spędza w domu –...
Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...
Domowa wędlina w szkle...