
Ser przełożyć do miski. Wybić jajko, dodać żółtko. Zmiksować. Wlać roztopione i lekko przestudzone masło. Uperfumować skórk± otart± z cytryny i cukrem waniliowym. Ponownie zmiksować. Dodać m±kę i wymieszać.
Uformować jak racuchy i usmażyć na ma¶le. Ods±czyć z nadmiaru tłuszczu. Oprószyć cukrem pudrem.
Podawać z sosem morelowo-jabłkowym. Suszone owoce namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Wkroić obrane jabłko. Wymieszać, przyprawić cynamonem i dusić, aż owoce się rozpadn±. Zmiksować i nałożyć do miseczki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po zimowej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. A ponieważ uwielbia...
M±kę przesiać na schłodzon± stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...
M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. P ...
Drożdże rozpu¶cić w mleku, dodać szczyptę cukru i m±kę - tyle, by rozczyn miał konsys ...
M±kę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (cało¶ć powinna przypominać bułkę tart± ...