/ Przepisy / Karp chrzanem nadziewany

Opis przygotowania

Karpia oczyścić, opłukać, osuszyć i przyprawić solą oraz pieprzem. Na tarce warzywnej zetrzeć obrane jabłko i ugotowane na twardo jajka. Wymieszać z chrzanem. Przyprawić solą i pieprzem. Nałożyć do ryby. Spiąć metalowymi szpilkami i związać dratwą.

Włożyć do rękawa do pieczenia. Na karpia dać trochę masła. Rękaw zawiązać. Piec przez godzinę w temp. 180 st. C. 20 minut przed końcem rozciąć i rozchylić folię.

Na stół podawać w całości (wcześniej wyjąć szpilki).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 351
Ewa gotuje - odc. nr 351

Niebawem Boże Narodzenie. To dosłownie ostatni dzwonek, by pomyśleć o świątecznych...

 

Podobne przepisy

Dorsz zapiekany z mozzarellą

Cukinie umyć i pokroić w plasterki...

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Wróć do listy przepisów