Maliny zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać, przelać do pojemników i wstawić do zamrażarki.
Szpinak umyć i osuszyć. Jabłko pokroić na ósemki. Przełożyć do miksera. Dodać wodę gazowaną i miód. Zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i przełożyć na zmrożony mus malinowy. Ponownie wstawić do zamrażarki.
Gdy zielona warstwa stężeje, nałożyć jogurt posłodzony syropem klonowym. Posypać posiekanymi bakaliami i płatkami.
Pojemniki zamknąć. Dla pewności można założyć gumkę lub przewiązać ozdobną tasiemką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywny krem. D ...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...
Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. W ...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...