Maliny zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać, przelać do pojemników i wstawić do zamrażarki.
Szpinak umyć i osuszyć. Jabłko pokroić na ósemki. Przełożyć do miksera. Dodać wodę gazowaną i miód. Zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i przełożyć na zmrożony mus malinowy. Ponownie wstawić do zamrażarki.
Gdy zielona warstwa stężeje, nałożyć jogurt posłodzony syropem klonowym. Posypać posiekanymi bakaliami i płatkami.
Pojemniki zamknąć. Dla pewności można założyć gumkę lub przewiązać ozdobną tasiemką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki i marchew, następnie orz ...
Uwaga: Wszystkie składniki powinny być ogrzane do temperatury pokojowej!Z drożdży, cu ...
Cukier zalać w garnku winem i postawić na ogniu. Dodać przyprawy. Powoli odparować po ...