/ Przepisy / Lody ananasowe z mleczkiem kokosowym

Opis przygotowania

Na rozgrzaną patelnię wsypać cukier. Gdy się roztopi, wsypać posiekane nerkowce. Wymieszać. Jak pokryją się karmelem, przełożyć na papier do pieczenia i odstawić do wystudzenia.

Z owocu ananasa odciąć pióropusz i skórkę, łyżeczką wyciąć „oczka”. Pokroić na kawałki, odciąć twardy środek. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.

Zamrożony owoc przełożyć do miksera, wlać mleczko kokosowe i sok z cytryny. Zmiksować.

Nałożyć do pucharków. Udekorować nerkowcami w karmelu. Można ozdobić bratkami z ogródka.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 366
Ewa gotuje - odc. nr 366

Kolejny odcinek z krótką wizytą na polskim wybrzeżu. Tym razem Ewa odwiedzi...

 

Podobne przepisy

Ciasto z kaszą manną

Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...

Kompozycje owocowe

Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...

Sernik jogurtowy na zimno

Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać miąższ z laski wanilii...

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Wróć do listy przepisów