Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać start± marchewkę...

Ciasteczka z wróżb±

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

¦liwki w boczku

¦liwki wypestkować, nie docinaj±c do końca. W miejsce pestek...

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć foli± i mocno rozbić...

Muffinki z boczkiem i na słodko

Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni...

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Rosół na obierkach z ziemniaków

Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikow± wyłożon± papierem do pieczenia...

Kurczak z kurkami w ziemniaczanych koszyczkach

Mięso umyć i wyczy¶cić. W misce wymieszać oliwę z musztard± i sosem sojowym...

Zupa borówkowa

Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wod±...

Makaron z indykiem, kurkami i pesto

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...

Pesto z bazylii i rukoli

Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki...

Ciasteczka lizaki

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobn± kostkę. Zeszklić w garnku na ma¶le...

Sakiewki z karkówk±

Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...

Placek razowy z rabarbarem

Do m±ki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...

Zielone smoothie

Siemię lniane wsypać do miksera...

Szpinak z truskawkami

Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...

Szaszłyki indycze z rusztu

Mięso przepu¶cić przez maszynkę – do miski...

Tort bezowy z bit± ¶mietan± i owocami

Białka ubić na sztywno ze szczypt± soli...

Zupa cebulowa

Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Ciastka francuskie z kremem budyniowym

Ciasto lekko rozwałkować, podsypuj±c uprzednio m±k±...

Zupa truskawkowa

Truskawki umyć, usun±ć szypułki...

Galaretki w cytrusach

Owoce starannie wyszorować...

Owoce w waflach

Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...

Roladki z indyka

Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naci±ć nożem...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyj±tkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Szaszłyki z ananasem

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Tarta dwukolorowa z truskawkami

M±kę przesiać na stolnicę – wraz z sod± oczyszczon±...

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyĽnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyj±ć...

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłoni±. Przyprawić z obu stron...

Eklery z kremem czekoladowym

Wodę wlać do rondelka. Dodać mleko i masło...

Zupa z jarmużu

Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...

Goł±bki w li¶ciach jarmużu

Li¶cie jarmużu obgotować w wodzie z sol± i octem...

Torcik z malinami

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...

Kiełbaski w piwie

Kiełbasę podzielić na porcje i naci±ć...

Indyk i sałata

Czosnek rozgnie¶ć w moĽdzierzu i rozetrzeć z sol±. Dodać słodk± paprykę...

Drożdżówki z serem

Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...

Smoothie

Mrożone truskawki wrzucić do miksera...

Chleb pełnoziarnisty

Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier...

poprzednia| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | następna | stron: 46