Mrożone truskawki wrzucić do miksera...
Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier...
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku...
Na spód szklanki dać trochę pokrojonych w plastry truskawek...
Mięso przełożyć do zamykanego naczynia...
Składniki zmiksować lub wycisnąć...
Ziarna słonecznika wsypać na patelnię...
W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić marchewkę...
W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...
Zamiast ziemniaków...
Jabłecznik w szkle;-)
Z piekarnika!
Sałatkowa klasyka w wersji do pracy;-)
Na płatkach!
A do tego chipsy z selera!
Dla wegetarian;-)
Domowa pieczeń...
Bardzo delikatna zupa na wielkanocny obiad;-)
Na kruchym spodzie!
Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...
Do rondelka wrzucić masło, wlać olej, ajerkoniak i wodę...
Kaszę wsypać na sito i porządnie wypłukać...
Wołowinę włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, zalać zimną wodą...
Przygotowanie hreczniaków najlepiej zacząć od zrobienia sosu...
Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Ozorki umyć i oczyścić, włożyć do garnka, wlać zimną wodę, przykryć i gotować przez 20 minut.
Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Dwa w jednym;-)
Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...
Świetne na przystawkę...
Bez zawijania...
Na miodzie!
Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...
Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić...
Mąkę przesiać na stolnicę...
Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...
ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...