Warzywa korzeniowe obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić jarzyny. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dorzucić posiekany czosnek. Przyprawić kurkumą i zalać wodą. Przyprawić pokrojonym w plastry imbirem. Przykryć i gotować do miękkości.
Pod koniec dorzucić posiekaną papryczkę. Doprawić solą i pieprzem. Po kilku minutach zmiksować i zakwasić sokiem z cytryny.
Na talerzu udekorować jogurtem oraz posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Od czasu do czasu, chociażby przed świętami, warto nieco zwolnić, złapać...
Z boczkiem i serem cheddar...
Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)
Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...
Zupa na żywym ogniu!