/ Przepisy / Krem z batatów

Opis przygotowania

Warzywa korzeniowe obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić jarzyny. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dorzucić posiekany czosnek. Przyprawić kurkumą i zalać wodą. Przyprawić pokrojonym w plastry imbirem. Przykryć i gotować do miękkości.

Pod koniec dorzucić posiekaną papryczkę. Doprawić solą i pieprzem. Po kilku minutach zmiksować i zakwasić sokiem z cytryny.

Na talerzu udekorować jogurtem oraz posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 349
Ewa gotuje - odc. nr 349

Od czasu do czasu, chociażby przed świętami, warto nieco zwolnić, złapać...

 

Podobne przepisy

Ziemniaki po irlandzku

Z boczkiem i serem cheddar...

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Zupa z jarmużu

Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Wróć do listy przepisów