Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy majonez

Opis przygotowania

Ukręcić domowy majonez. Jajka wybić do miski lub od razu do dużego słoika. Dodać ocet, posłodzić, posolić i zmiksować blenderem. Dodać musztardę i jeszcze raz zblendować. Stopniowo, cieniutkim strumieniem i cały czas miksując, dolać olej – sos powinien zrobić się biały i gęsty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 411
Ewa gotuje - odc. nr 411

Zdarza się, że w święta czegoś nam zabraknie – chociażby majonezu....

 

Podobne przepisy

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Liptauer

Słynna pasta kanapkowa!

Kapusta po góralsku

Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...

Pasztet z cukinii i marchewki

Absolutnie bez mięsa!

Wróć do listy przepisów