Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Błyskawiczna sałatka kalafiorowa

Opis przygotowania

Z kalafiora odciąć liście. Warzywo umyć, podzielić na różyczki (jeśli są duże, to jeszcze na mniejsze części) i przełożyć do miski. Orzechy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku (7-8 minut w temp. 200 st. C). Gdy wystygną, posiekać i dorzucić do kalafiora. Dodać majonez i wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 414
Ewa gotuje - odc. nr 414

Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...

 

Podobne przepisy

Pikle z cukinii

Zakręcone!

Sałatka chińska

Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...

Szpinak i lodowa z mandarynkami

Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni...

Camembert z figami na roszponce

Świetna na start!

Wróć do listy przepisów