/ Przepisy / Kandyzowana skórka cytrynowa

Opis przygotowania

Owoce wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Obrać nożykiem do warzyw, odcinając tylko żółtą część skórki. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Wsypać na patelnię. Dodać cukier i smażyć tak długo, aż skórka zrobi się chrupiąca. Wystudzić i przełożyć do słoika.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 416
Ewa gotuje - odc. nr 416

W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...

 

Podobne przepisy

Eklery z kremem czekoladowym

Wodę wlać do rondelka. Dodać mleko i masło...

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyciąć spody, by prost ...

Sernik na zimno

Z kokosem;-)

Eklery z bitą śmietaną

Na niebiesko i na rózowo!

Wróć do listy przepisów