Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mielone z kaczki i wieprzowiny

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na patelni na mocno rozgrzanym, klarowanym maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Smażyć jeszcze przez chwilę, po czym odstawić.

Mięso pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez maszynkę o średnich oczkach. Pod koniec dodać odciśniętą bułkę. Wybić jajko, dorzucić cebulę z czosnkiem i posiekaną miętę. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić.

Dłonie zwilżyć wodą. Uformować kotlety i upiec na grillu lub patelni grillowej (z każdej strony po 3-4 minuty).

Podawać z sałatką z roszponki, ogórka i pomidorków koktajlowych (składniki wystarczy wymieszać i polać domowym sosem winegret).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 420
Ewa gotuje - odc. nr 420

Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...

 

Podobne przepisy

Podpłomyk ze sznyclem

Inspirowany wrocławską knyszą...

Schab z jabłkiem

Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...

Żeberka w sosie pieprzowym

Marynowane w kefirze!

Udka kurczaka w sosie piwnym

Z kaszą i kapustą kiszoną;-)

Wróć do listy przepisów