/ Przepisy / Babka czekoladowa z lukrem pomarańczowym

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Wsypać ksylitol lub cukier. Wlać mleko, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Podgrzać, ale nie gotować. Gładką masę odstawić do wystudzenia.

Jajka wybić do miski. Posolić. Utrzeć i przelać do czekoladowej masy. Zmiksować. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać mikserem. Dorzucić pokrojoną czekoladę. Ciasto przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą).

Wstawić na 30-35 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować lukrem na soku z pomarańczy i kandyzowaną skórką pomarańczową.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 415
Ewa gotuje - odc. nr 415

Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...

 

Podobne przepisy

Tarta z rabarbarem

Otulona bezą!

Orzechówka

Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać wszystkie żółtka (dwa ugotowane i przetarte przez ...

Małdrzyki krakowskie

Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)

Sernik z jogurtu

Bez grama sera!

Wróć do listy przepisów