Masło roztopić w garnku. Wsypać ksylitol lub cukier. Wlać mleko, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Podgrzać, ale nie gotować. Gładką masę odstawić do wystudzenia.
Jajka wybić do miski. Posolić. Utrzeć i przelać do czekoladowej masy. Zmiksować. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać mikserem. Dorzucić pokrojoną czekoladę. Ciasto przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą).
Wstawić na 30-35 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem na soku z pomarańczy i kandyzowaną skórką pomarańczową.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Naciąć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnku zagotować - stale mieszając - masło ...
Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...