/ Przepisy / Ciasto z mrożonymi borówkami

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Dodać świeżo wyciśnięty sok. Posłodzić i zmiksować.

Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać olej. Wymieszać mikserem.

Przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej olejem. Wierzch posypać mrożonymi jagodami.

Piec przez godzinę w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Podawać ze szklanką zimnego mleka.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 418
Ewa gotuje - odc. nr 418

Tym razem Ewa sięgnie po jedne z ostatnich, jesiennych zapasów i na kiszonych...

 

Podobne przepisy

Sos i sałatka do polędwiczek

Ziarna jałowca przełożyć do moździerza. Dorzucić sól...

Pierogi z białą kiełbasą

Zaskakujące w smaku;-)

Kaszotto gryczane z topinamburem

Jako dodatek lub samodzielne danie...

Kruszaniec Bożenki

Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!

Wróć do listy przepisów