Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pasta z czarnych oliwek

Opis przygotowania

Połowę oliwek drobno posiekać, resztę rozdrobnić w blenderze. Wymieszać. Dorzucić drobno posiekany czosnek i natkę pietruszki. Wlać sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i odstawić na 2-3 godziny, by pasta się przegryzła. Podawać do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 414
Ewa gotuje - odc. nr 414

Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...

 

Podobne przepisy

Wege kapuśniak

Klasyk, ale bez mięsa...

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Flaczki z kalmarów

Przysmak z Kołobrzegu;-)

Fasolowa z białą kiełbasą

Na "Pięknym Jasiu";-)

Wróć do listy przepisów